ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана19/01/2020

ЧЕДОМИР СУДАР ПРВИ ДОПЛИВАО ДО ЧАСНОГ КРСТА

 

МОСTАР, 19. ЈАНУАРА /СРНА/ - Двадесетдвогодишњи Чедомир Судар из Баћевића први је допливао до Часног крста у ријеци Неретви у Мостару и освојио златник, док је међу дјецом најбржи био Денис Жутина из Благаја.

 

Богојављенско пливање се већ четврту годину одржава у мостарском насељу Ортијеш, а ове године је учествовао највећи број учесника - 22 одраслих и седморо дјеце.

Због великог броја дјеце организатори су одлучили да посебно пливају старији, а посебно дјеца.

Парох благајски Бранимир Боровчанин рекао је да га радује то што сваке године на Богојављење има све више пливача на Неретви, међу којима је доста младих.

Он је истакао да су се сви пливачи причестили и заједно помолили за све, као и за браћу у Црној Гори.

"Желимо да искористимо прилику да их поздравимо и да им пошаљемо снажну поруку од народа из долине Неретве да истрају у својој борби, а ми ћемо да се молимо за њих", поручио је Боровчанин.

Побједник пливања Чедомир Судар рекао је да му је ово други пут да учествује и да се радује овоме догађају, иако је хладно, те истакао да је најважније очувати традицију.

Учесник пливања Срђан Крњеушић из Ортијеша истакао је да му је велика част што је учествовао у пливању за Часни крст на Неретви.

"Пливање смо почели прије четири године уз благослов владике Глигорија и наставићемо да чувамо традицију", навео је Крњеушић.

Пливању је претходила литургија у Храму Светог Стефана Деспота и Преподобне Евгеније у мјесту Ортијеш.