ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија20/01/2020

ЗАПОСЛЕНИ У КАНТОНУ ПРИЈЕТЕ ШТРАЈКОМ

 

САРАЈЕВО, 20. ЈАНУАРА /СРНА/ - Представници синдиката у Кантону Сарајево позвали су посланике у кантоналној Скупштини да што прије усвоје одлуку о привременом финансирању како би запослени на вријеме добили своје плате или ће ступити у генерални штрајк.

 

Они су најавили да ће 28. јануара изаћи на протесте пред Владу Кантона Сарајеву, ако до тада не буду испуњени њихови захтјеви.

"На овај начин скрећемо пажњу свим органима власти у Кантону Сарајево да ми нећемо гледати да се икакво политичко разрачунавање одиграва преко нас", рекао је предсједник Синдиката средњег и основног образовања Фарук Бешлић.

Предсједник Синдиката основног образовања у Кантону Сарајево Саудин Сивро истакао је да одржавање протеста подржавају и Синдикат здравства, Синдикат Универзитета у Сарајеву, те Синдикат Клиничког центра, пренио је портал "Кликс".

"Tражићемо ултимативно одмах да Скупштина Кантона Сарајево усвоји одлуку о привременом финансирању. Протестни скуп очекује се у уторак, 28. јануара, у 11.00 часова испред зграде Владе Кантона", рекао је Сивро подсјећајући да плату из кантоналног буџета прима 23.000 људи.

Због проблема у функционисању Скупштине Кантона Сарајево још није усвојена одлука о привременом финансирању.

За сутра је најављен састанак представника СДА, СББ, ДФ и Босанске странке са једне стране, те, с друге стране, Народа и правде, Наше странке и СДП-а, док је за 29. јануар најављена сједница на којој ће се гласати о неповјерењу Влади Кантона Сарајево, као и одлуци о привременом финансирању.