ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво21/01/2020

ЈАНКОВИЋ: ГОЛИЋУ ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР

 

БАЊАЛУКА, 21. ЈАНУАРА /СРНА/ - Начелнику Клинике за анестезију и интензивно лијечење Универзитетског клиничког центра Републике Српске Дарку Голићу, који је осумњичен за обљубу над немоћним лицем, предложен је притвор, потврдио је Срни његов адвокат Јевто Јанковић.

 

Јанковић је рекао да се Голић налази у шоку јер сматра да је урадио максимум да спаси један млади живот, али да је, како каже, умјесто захвалности ухапшен.

Према ријечима адвоката, Голић је рекао да протестује и да се брани ћутањем, не омета никога и "нека утврде шта хоће".

Јанковић је додао да је Голић рекао да је радио према правилима струке и у складу са Хипократовом заклетвом, те да је срећан што је направио подвиг јер је спасио живот младом човјеку који је 52 дана био у коми.

Он је истакао да је Голић један од најстручнијих у регији у области анестезиологије.

"Као човјек, па тек онда као адвокат, ужасавам се доктора који су захваљујући странци постали стручни и паметни. Још је горе у правосуђу. Неко овом лудилу мора да стане у крај, јер су уништени морал и струка", рекао је Јанковић.

Голић, који је начелник Клинике за анестезију и интензивно лијечење Универзитетског клиничког центра Републике Српске, ухапшен је јуче због сумње да је починио обљубу над пацијентом, 36-годишњим младићем.

Полиција је јуче у својству свједока саслушала лица запослена у овој здравственој установи која су радила у протекла 24 часа.