ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија21/01/2020

ПРИОРИТЕТ САВЈЕТА МИНИСТАРА ПРИВРЕДНИ РАСТ И ФИСКАЛНА СТАБИЛНОСТ

 

САРАЈЕВО, 21. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија истакао је у разговору са амбасадором Русије у БиХ Петром Иванцовим да је нови сазив Савјета министара усмјерен на привредни раст, фискалну стабилност, реформу јавног сектора и очување социјалне сигурности.

 

Тегелтија је на данашњем састанку у Сарајеву рекао да је Савјет министара опредијељен и за регионалну и међународну сарадњу, те европски пут БиХ.

Саговорници су размијенили мишљења и о другим актуелним политичким и економским темама у контексту унапређења економске сарадње и о будућим заједничким пројектима од обостраног интереса, саопштено је из Савјета министара.

Тегелтија је изразио задовољство степеном остварене сарадње Русије и БиХ, те захвалио Иванцову за подршку коју његова земља пружа БиХ.

Саговорници су истакли да су у протеклом периоду остварени богати резултати практичне сарадње у свим сегментима, те изразили увјерење да ће политичко разумијевање и привредна сарадња бити настављени и у наредном периоду.

Иванцов је честитао Тегелтији на именовању и пожелио му много успјеха у обављању будућих задатака.