ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика22/01/2020

ЗА ПОДГОРИЦУ ЕВРОПСКА УНИЈА НЕМА АЛТЕРНАТИВУ

 

ПОДГОРИЦА, 22. ЈАНУАРА /СРНА/ - Црна Гора нема алтернативу када је ријеч о европским интеграцијама, а на том путу има подршку Европског парламента, оцијењено је на састанку предсједника црногорске Владе Душка Марковића и посланика Европског парламента и сталног извјестиоца за Црну Гору Tонина Пицуле.

 

"Драго ми је што ће Црна Гора имати прилику да сарађује са човјеком који добро познаје регион и прилике у нашим државама и који разумије значај политике проширења, не само у контексту стабилности, већ и свеукупног напретка", рекао је Марковић.

Он је истакао да Црна Гора жели да буде чланица ЕУ када буде спремна за то јер жели да у Унији буде нова вриједност и квалитет, а не проблем.

Марковић је додао да је фокус Црне Горе на даљим реформама и мјерљивим резултатима у области владавине права, саопштено је из кабинета предсједника Владе.

Саговорници су се сагласили да је пуна функционалност парламента и политичког система важна за даљи напредак државе на путу ка ЕУ, те да је посебно значајан политички консензус и дијалог када је ријеч о процесу европских интеграција и спровођењу реформи.

Пицула је рекао да треба поштовати резултате које је Црна Гора остварила, али и да је пред њом много посла који треба урадити до пуноправног чланства у Унији.

Он је додао да ће Европски парламент и друге институције кроз партнерски однос и даље помагати Црној Гори.

На састанку је оцијењено да је важно грађанима обезбиједити бољи живот, а Марковић је у том контексту говорио о опоравку јавних финансија, снажном економском расту и условима за квалитетнији живот.