ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво23/01/2020

О СТРАТЕГИЈИ СУПРОТСТАВЉАЊА ТРГОВИНИ ЉУДИМА

 

САРАЈЕВО, 23. ЈАНУАРА /СРНА/ - Савјет министара требало би данас да разматра информацију о стању у области миграција у БиХ од априла до октобра прошле године и Приједлог стратегије супротстављања трговини људима у БиХ за период 2020-2023. година, чији је предлагач Министарство безбједности.

 

На приједлог Министарства финансија и трезора, на дневном реду су информација о расподјели и кориштењу средстава текуће резерве за период јануар-септембар 2019. године и извјештај о извршењу буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за тај период.

На предложеном дневном реду сједнице налази се иницијатива за вођење преговора ради закључивања уговора о зајму /Пројект енергетске ефикасности у јавним објектима у Кантону Сарајево/ између БиХ и Европске банке за обнову и развој, најављено је из Савјета министара.

Пред министрима ће се наћи неколико нацрта одлуке, међу којима о ратификацији Нота споразума о финансијској сарадњи Савјета министара и Владе Њемачке за 2018. годину, о ратификацији Споразума о гранту Развојне банке Савјета Европе и БиХ у вези са Регионалним стамбеним програмом – БиХ шест /2018/, те о ратификацији Протокола о сарадњи у тражењу несталих лица Савјета министара и Владе Црне Горе.

На сједници би требало да буду разматрани и приједлози одлуке о допуни тарифе административних такси, о измјенама одлуке о одобравању вишегодишњег пројекта "Реконструкција објекта и надоградња спрата за смјештај Тужилаштва БиХ" и о најмањем износу средстава потребном за издржавање странца за вријеме намјераваног боравка у БиХ.

Министри би требало да се изјасне о давању сагласности за именовање полицијског аташеа Израела за БиХ, са сједиштем у Букурешту и за именовање одбрамбеног, војног, поморског и ваздухопловног аташеа Румуније за БиХ, са сједиштем у Сарајеву.

На дневном реду сједнице, чији је почетак предвиђен за 10.00 часова, је и више од 60 приједлога одговора на посланичка питања из ранијег мандатног сазива Савјета министара.