ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво26/01/2020

ПЕРОВИЋ: ИЗБЈЕГАВАЈТЕ СУКОБЕ СА ПОЛИЦИЈОМ, ЈЕР СУ ОНИ ВАША БРАЋА

 

ЦЕТИЊЕ, 26. ЈАНУАРА /СРНА/ - Ректор Богословије на Цетињу Гојко Перовић замолио је људе који фарбају подгоричке зидове тробојком да избјегавају сукоб са полицијом.

 

"Избјегавајте сукобе са полицијом, јер су они ваша браћа", поручио је Перовић, преноси црногорски портал "Вијести".

У подгоричком насељу Златица синоћ је дошло до инцидента када је полиција бацила сузавац на мјесто гдје су грађани "чували" тробојку осликану код пасареле у том насељу.

Више особа је ухапшено, међу којима и син свештеника Лука Тапушковић, док су три полицајца и више грађана повријеђени у акцији полиције у подгоричком насељу Златица да заједно са комуналним полицајцима прекрече тробојку на пасарели.

Полиција је окупљенима претходно издала наређење да се разиђу, али су грађани направили "живи зид" око мурала.

Према свједочењу, сузавац је бачен и на свештеника Бранка Тапушковића, пароха Дољанског, а његов син је Лука приведен око поноћи.

Тробојка Краљевине Црне Горе, према Закону, ужива заштиту, на шта се окупљена омладина позивала, али је полиција поступила по наређењу.

Грађани су послије поновног апела полиције око 21.40 почели да се разилазе, а мурал је прекречен. Послије 22.00 часа почели су да се враћају, а полиција је поново бацила сузавац. Дим од сузавца тада је прекрио парк на Златици.

Више особа приведено је након што је полиција око 23.00 часа иза школе растјерала групу младића. Током инцидента наводно је повријеђен младић Б.П, који је непознатим предметом погођен у главу.