ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво27/01/2020

ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЈА ДА ДОСТАВИ ПОДАТКЕ О СВИМ ПУТНИЦИМА ИЗ КИНЕ

 

САРАЈЕВО, 27. ЈАНУАРА /СРНА/ - Министарство цивилних послова у Савјету министара препоручило је Граничној полицији и сарајевском аеродрому да обавијесте надлежне институције о свим путницима који долазе из Кине, посебно провинције Хубеј и града Вухан, с циљем раног откирвања коронавируса.

 

О лицима која улазе у БиХ потребно је одмах доставити податке о мјесту и адреси боравка у БиХ, периоду боравка, те евентуално контакт телефон Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске/ Институту за јавно здравство Српске, Федералном министарству здравства/ Заводу за јавно здравство Федерације БиХ /ФБиХ/ и Министарству цивилних послова у Савјету министара.

У складу са препорукама Свјетске здравствене организације, потребно је да запослени на граничним прелазима приликом контакта са путницима користе једнократне хируршке маске и рукавице, избјегавају блиски контакт и одржавају хигијену руку, саопштено је из Министарства цивилних послова у Савјету министара.

Министарство цивилних послова у Савјету министара је Граничној полицији БиХ и Међународном аеродрому Сарајево доставило препоруке Института за јавно здравство Републике Српске и Завода за јавно здравство ФБиХ које је потребно дистрибуисати свим путницима који долазе у БиХ из Кине, посебно провинције Хубеј и града Вухан.

У случају додатних препорука Свјетске здравствене организације, Министарство цивилних послова у Савјету министара ће благовремено обавијестити све институције.

Према посљедњим подацима, у Кини је од коронавируса умрла 81 особа, а потврђена је зараза 2.827 људи. У критичном стању се налази 461 лице.