ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника29/01/2020

УХАПШЕНИ ДИЛЕРИ, У АКЦИЈИ УЧЕСТВОВАЛИ И ПРИПАДНИЦИ МУП-а СРПСКЕ

 

ДУБРОВНИК, 29. ЈАНУАРА /СРНА/ - Дванаест мушкараца старости од 21 до 48 година ухапшено је због сумње да су кријумчарили веће количине амфетамина и кокаина на југу Хрватске, саопштено је из Полицијске управе Дубровачко-неретванске.

 

Они су ухапшени након вишемјесечне и сложене истраге у којој су учествовали и припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Акцију су провели припадници Одјељења криминалитета дрога Полицијске управе Дубровачко-неретванске у координацији са полицијским агенцијама у Хрватској и МУП-ом Српске.

Међу ухапшенима је двоје држављана БиХ и 10 држављана Хрватске.

Криминалистичким истраживањем је утврђена сумња да су четворица ухапшених, у три одвојене групе кријумчарили веће количине амфетамина и кокаина из БиХ у Хрватску, гдје су је препродавали осталим ухапшеним, а који су је даље продавали крајњим конзументима на подручју Дубровника, Пељешца, Мокошице и Жупе дубровачке.

Претресом њихових кућа и аутомобила пронађено је 1,7 килограма амфетамина, 110 грама кокаина, двије прецизне ваге, двије машине за вакумирање, два пиштоља и одређена количина новца остварена кривичним дјелом, речено је на конференцији за новинаре Полицијске управе Дубровачко-неретванске.

Петорица осумњичених је током протеклих неколико мјесеци одређен притвор, двојица су ухапшена у претходна два дана и очекује се њихово привођење, док су преостала петорица осумњичених кривично пријављени у редовној законској процедури.