ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура05/02/2020

РАСПРОДАТЕ КАРТЕ ЗА ПРВУ ПРЕДСТАВУ ГРАДСКОГ ПОЗОРИШТА "СЕМБЕРИЈА"

 

БИЈЕЉИНА, 5. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Ниједан град се не може сматрати озбиљним уколико није основао позориште, а информација да су све карте за прву представу Градског позоришта "Семберија" веома брзо продате, оправдава оснивање ове установе културе, рекао је данас замјеник градоначелника Бијељине Предраг Јовић.

 

Он је на пријему за глумце, руководство и дио стручног тима рекао да је за Позориште "Семберија" из градског буџета ове године издвојено више од 130.000 КМ и да је задовољан што ће бијељинска публика сутра моћи да ужива у "Комедији ометеној у развоју", по тексту Миливоја Млађеновића, а у режији Душана Тузланчића.

"Ово је велики почетак, али смо одлучили да идемо `корак по корак`. Стални радни однос за почетак ће засновати директор и три глумца, а касније ћемо се, постепено, трудити да цијели ансамбл буде запослен. Поносан сам што ће сутрашњој премијери присуствовати велики број позоришних професионалаца из региона, тако да су нове сарадње на помолу", рекао је Јовић новинарима.

Директор Градског позоришта "Семберија" Иван Петровић захвалио је глумцима за стрпљење и предан рад.

"Многи су били одушевљени оним што смо приказивали на пробама, али једва чекамо да видимо реакцију публике на премијери. Они ће најбоље оцијенити представу коју смо припремали четири мјесеца, на високом професионалном нивоу. Додао бих да представа није примјерена за млађе од 16 година, да се не би догодило да родитељи на премијеру поведу дјецу", рекао је Петровић.

Миливоје Млађеновић, дугогодишњи позоришни радник и добитник награде за изузетан допринос развоју позоришне умјетности у Србији, истакао је да Град Бијељина након сутрашње премијере добија установу културе која ће критички разматрати стварност у којој живимо.

"Градско позориште `Семберија` ће својом делатношћу оправдати постојање - биће позориште Града, Семберије, суочаваће публику са самом собом, бавити се локалним и универзалним темама, али бити и школа за народ - образовати га и развесељавати", рекао је Млађеновић.

Прва представа Градског позоришта "Семберија" биће премијерно изведена од 20.00 часова.

У представи играју Иван Петровић, Вања Кртолина, Ненад Благојевић, Мирна Јовановић, Михаило Максимовић, Марија Новаковић и Душан Ранковић.

Текст представе рађен је по мотивима сатиричних романа Франсое Раблеа "Гаргантуа и Пантагруел".