ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура06/02/2020

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ "КОМЕДИЈА ОМЕТЕНА У РАЗВОЈУ"

 

БИЈЕЉИНА, 6. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Градско позориште "Семберија" вечерас ће се први пут представити публици у Бијељини премијером представе "Комедија ометена у развоју".

 

Представа је рађена по тексту Миливоја Млађеновића, а по мотивима сатиричног романа Франсое Раблеа "Гаргантуа и Пантагруел". Режисер представе је Душан Тузланчић, а играју Иван Петровић, Вања Кртолина, Ненад Благојевић, Мирна Јовановић, Михаило Максимовић, Марија Новаковић и Душан Ранковић, глумци са чак пет академија из региона.

Сарадник на представи је балерина Иста Степанов, добитник Стеријине награде за сценски покрет за 2019. годину. За сценографију је задужена Ерика Вујић, која је аутор сценографија за многобројне представе Народног позоришта Сомбор.

Аутор музике за представу је Душан Секулић, костимограф Биљана Гргур, лектор Саша Латиновић, а за шминку и фризуре задужен је Горислав Видаковић.

Све карте за прву представу Градског позоришта "Семберија" веома брзо су продате, што оправдава оснивање ове установе културе, рекао је јуче замјеник градоначелника Бијељине Предраг Јовић.

Он је на пријему за глумце, руководство и дио стручног тима рекао да је за Позориште "Семберија" из градског буџета ове године издвојено више од 130.000 КМ и да је задовољан што ће бијељинска публика да ужива у "Комедији ометеној у развоју".

Премијера, као и сутрашња реприза, заказане су 20.00 часова у Центру за културу "Семберија", а уз улазници посјетиоци добијају и Позоришни бонтон, који садржи и бонтон за медије.