ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима05/02/2020

УСПОСТАВЉЕН САОБРАЋАЈ НА ДИОНИЦИ СОКОЛАЦ-ХАН ПИЈЕСАК

 

БАЊАЛУКА, 5. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Саобраћај на магистралном путу Соколац-Хан Пијесак успостављен је након што је у мјесту Лубурић Поље био у прекиду због сњежних наноса, мада се и даље одвија успорено и отежано, саопштено је вечерас из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

 

На магистралном путу Мокро-Соколац саобраћај је обустављен за теретна возила са приколицом и шлепере.

Из АМС наводе да су дежурне екипе зимске службе "Романијапутева" на терену и чисте и посипају коловозе.

Јак вјетар ствара сњежне наносе и отежава вожњу и на путним правцима Карановац-Кнежево-Угар /на локалитету Малића Поље/ и Котор Варош-Кнежево, на подручју Вишевца.

Возачима на овим дионицама из АМС скрећу пажњу и на поледицу, а напомињу да су дежурне екипе "Нискоградње" на терену и одржавају ове путне правце проходним.

Због лоших временских услова на дионици магистралног пута Tрново-Добро Поље за теретна возила са приколицом и шлепере обавезна је употреба ланаца.

Отежано и успорено се саобраћа и на осталим дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, а из АМС издвајају путне правце Мркоњић Град-Млиништа, Шипово-Ново Село, Кола-Стричићи-Чађавица, Tрново-Фоча преко Рогоја и Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед.

Додатан проблем возачима и радницима предузећа за путеве ствара јак вјетар који формира сњежне наносе, због чега чишћење снијега не даје резултат, додају из АМС Републике Српске.

У нижим предјелима саобраћај се одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина из АМС упозоравају на одроне камења и земље на коловоз, а возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На подручју Федерације БиХ због сњежних наноса и слабе видљивости обустављен је саобраћај за све категорије возила на магистралним путевима Купрес-Шуица и Гламоч-Млиниште.

Због попријечених теретних возила отежано се саобраћа на магистралним путевима Tузла-Бијељина /Бањ Брдо/ и Олово-Кладањ /Караула/.

На магистралном путу Сарајево-Коњиц преко превоја Иван седло због чишћења тренутно је обустављен саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере, а на магистралном путу Ступари-Кладањ-превој Караула због истог разлога саобраћај је обустављен за сва теретна возила.

Због снијега, за теретна возила обавезна је употреба ланаца на путевима Сарајево-Tузла /Нишићи/ и Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље /Макљен/.

Угаженог снијега на коловозу има и на осталим путевима у вишим предјелима, а могући су мјестимично и јачи удари вјетра, посебно у јужним и југозападним крајевима.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.