ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима05/02/2020

ОЧИШЋЕНА ЈЕДНА ТРАКА НА ДИОНИЦИ ХАН ПИЈЕСАК-СОКОЛАЦ

 

БАЊАЛУКА, 5. ФЕБРУАРА /СРНА/ - На магистралном путу Хан Пијесак-Соколац у мјесту Лубурић Поље очишћена је једна саобраћајна трака, али се и даље саобраћа отежано, због снијега и вјетра, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

 

На магистралном путу Мокро-Соколац забрањен је саобраћај за теретна возила са приколоцом и шлепере.

Због лоших временских услова на дионици магистралног пута Tрново-Добро Поље за теретна возила са приколицом ии шлепере обавезна је употреба ланаца.

Отежано и успорено саобраћа се и на осталим дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, а из АМС издвајају путне правце Мркоњић Град-Милиништа, Шипово-Ново Село, Карановац-Кнежево-Угар и Кнежево-Котор Варош, Кола-Стричићи-Чађавица, Tрново-Фоча преко Рогоја, Добро Поље-Калиновик и Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед.

Додатан проблем возачима и радницима предузећа за путеве ствара јак вјетар који формира сњежне наносе, због чега чишћење снијега не даје резултате, наводе из АМС.

У нижим предјелима саобраћај се одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима.

Због сњежних наноса обустављен је саобраћај за све категорије возила на путевима Купрес-Шуица, Гламоч-Млиниште и Прозор-Tомиславград на подручју ФБиХ.

Због попријечених теретних возила отежано се саобраћа на магистралним путевима Tузла-Бијељина /Бањ Брдо/ и Олово-Кладањ /Караула/.

Због снијега за теретна возила обавезна је употреба ланаца на путевима: Сарајево-Tузла /Нишићи и Караула&/, Tрново-Добро Поље /Рогој/ и Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље /Макљен/.

Мјестимично су могући јачи удари вјетра, посебно у јужним и југозападним крајевима.

Због ниске температуре могућа је и мјестимична поледица, нарочито на дионицама у вишим предјелима, на мостовима и прилазима тунелима.