ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима06/02/2020

ОПРЕЗ ЗБОГ УГАЖЕНОГ СНИЈЕГА, ПОЛЕДИЦЕ И ВЈЕТРА

 

БАЊАЛУКА, 6. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Републици Српској угаженог снијега и леда има на готово свим дионицама које воде преко превоја и у вишим предјелима, посебно у централним крајевима и на истоку, а у планинским крајевима и даље има вјетра, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

На магистралном путу Мокро-Соколац и даље је забрањен саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере.

Посебан опрез неопходан је на путним правцима Карановац-Кнежево-Угар, Кнежево-Котор Варош, превоју Бањ Брдо /Бијељина-Tузла/, Власеница-Хан Пијесак /превој Хан Поглед/, Хан Пијесак-Соколац, Зворник-Tузла, Tрново-Фоча /превој Рогој/ и Гацко-Tјентиште, преко Чемерног.

У нижим предјелима саобраћај се одвија по мјестимично влажним коловозима, а могућа је и поледица посебно преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

Због заосталог теретног возила отежано, једном траком, саобраћа се на магистралном путу Tузла-Бијељина /Бањ Брдо/.

Регионални пут Прозор-Tомиславград затворен је за саобраћај због јаког вјетра и сњежних наноса.

Јутрос од 1.30 часова за све категорије возила отворен је магистрални пут Гламоч-Млиниште, док на путу Купрес-Шуица-Ливно за сада могу саобраћати само путничка возила.

За теретна возила обавезна је употреба ланаца на путевима Сарајево-Tузла /Нишићи и Караула/, Гламоч-Млиниште и Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље /Макљен/.

Угаженог снијега на коловозу има и на осталим путевима у вишим предјелима централне, југозападне и источне Федерације БиХ.

Удари вјетра посебно су јаки у јужним и југозападним крајевима.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони камења и земље на коловоз.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, због санације коловоза, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу.

Због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој један.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце возила се због радова пропуштају наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.