ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника06/02/2020

ИЗГОРЈЕЛИ КРОВ И ПОТКРОВЉЕ ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ

 

МИЛИЋИ, 6. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Припадници Територијалне ватрогасне јединице Милићи угасили су данас пожар на породичној кући Хариза Османовића у селу Церска, заселак Хасановићи, у којем нико није повријеђен, али је причињена знатна материјална штета.

 

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице /ТВЈ/ Милићи Миодраг Пантић рекао је Срни да је дојава о пожару ватрогасцима стигла у 10.10 часова и да је дежурна екипа у веома кратком року изашла на мјесто догађаја.

"Ватра је већ била у разбукталој фази и захватила је кровну конструкцију и поткровље куће. Пожар је локализован за око пола часа, а угашен за непуних сат времена", рекао је Пантић.

Он је додао да за сада није познато шта је био узрок пожара, о чему ће суд дати надлежни инспектор, који је изашао на мјесто догађаја, али да се, незванично, вјерује да је ватра планула на димњаку куће.

Пантић је навео да су на гашењу пожара била ангажована два дежурна ватрогасца милићке Територијалне ватрогасне јединице са навалним возилом, а као испомоћ накнадно је из Милића упућено још једно возило.

"На тој локацији дувао је јак вјетар, који је распиривао ватру, па смо послали још једно возило у испомоћ. Вратили смо се у 14.15 часова", рекао је Пантић.

У породичној кући Османовића живи седморо чланова домаћинства.

Портпарол Полицијске управе Зворник Миљан Бобар изјавио је Срни да је на породичној кући у мјесту Церска избио пожар, те да су полицијски службеници Полицијске управе Зворник изашли на мјесто догађаја, као и припадници Територијалне ватрогасне јединице Милићи.

Он је додао да је о догађају обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

Бобар је рекао да полиција наставља рад на документовању овог догађаја.