ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника09/02/2020

ДО САДА УХАПШЕНО 14 ЛИЦА

 

БАЊАЛУКА, 9. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Четрнаест лица ухапшено је до сада у полицијској акцији "Кавез", која је проведена на подручју Бањалуке, Зворника, Бијељине и Добоја, и одузета је одређена количина марихуане, хероина и метадона, оружје, те око 7000 КМ, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

 

Ухапшена су лица чији су иницијали С.Ч, Д.Н, Л.Г, Б.М, Б.М, Г.М, Р.С, В.Ђ, В.М, М.Б, М.З, М.С, М.М. и М.М.

До сада су извршени претреси на 11 локација на подручју Бањалуке, Зворника, Бијељине и Добоја. Одузета је одређена количина марихуане, хероина и метадона, оружја и наоружања, више дигиталних вага за прецизно мјерење, већи број дробилица за мрвљење марихуане, око 7.000 КМ, мобилни телефони и слично.

Оперативна акција кодног назива "Кавез" почела је јутрос. До сада је документовано 14 кривичних дјела неовлаштене производње и промета опојних дрога и једно кривично дјело омогућавање уживања опојних дрога, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Акцијом "Кавез" руководи Управа за организирани и тешки криминалитет, а спроводи се у сарадњи са полицијским управама Бањалука, Зворник, Бијељина и Добој, те припадницима Специјалне антитеориристичке јединице и Јединице жандармерије

Акција се спроводи под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.