ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти14/02/2020

ЖИВОТИ У ТЕМЕЉИМА РЕПУБЛИКЕ - ОБАВЕЗА ЗА ЊЕНО ЈАЧАЊЕ

 

НОВИ ГРАД, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Жртве које су уграђене у темеље Републике Српске обавезују данашње генерације да развијају локалне заједнице и јачају институције Републике, поручио је замјеник општине Нови Град Бојан Лукач на обиљежавању Дана бораца Српске у овој локалној заједници.

 

"Они су ти који су заслужни за стварање Републике Српске", рекао је Лукач и додао да све организације проистекле из минулог рата имају подршку из општинског буџета.

Предсједник општинске Борачке организације Маринко Гачић подсјетио је да се у Новом Граду сваке године обиљежава Дан бораца.

"Данас смо додијелили пет једнократних новчаних помоћи од по 100 КМ болесним члановима Борачке организације", рекао је Гачић.

Гачић је навео да је у минулом рату погинуло 338 бораца из Новог Града, од којих је 248 било у редовима Новоградске бригаде, док их је више од 1.000 бораца рањено.

Делегације општине Нови Град, општинске Борачке организације, Удружења ратних војних инвалида и породица погинулих бораца положиле су вијенце и прислужиле свијеће код спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске у овој општини.