ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти14/02/2020

ОСНОВЦИ ПРИСУСТВОВАЛИ ПОЛАГАЊУ ВИЈЕНАЦА НА СПОМЕНИК ПАЛИМ БОРЦИМА

 

ШАМАЦ, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Шамцу су данас поводом Дана бораца положени вијенци на централни споменик палим борцима у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, на којем су урезана имена 440 погинулих бораца Друге посавске бригаде, од којих су 362 била са шамачког подручја.

 

Вијенце су положили представници локалне заједнице Шамац и представници општинске Борачке организације.

Након полагања вијенаца предсједник Скупштине општине Шамац Николина Шкрбић рекла је новинарима да јој је част што је Борачка организација Шамац организовала да дјеца из Основне школе "Шамац" буду данас присутна приликом полагања вијенаца, а након тога да заједно посјете Спомен-собу.

"Битно је да се ми и млађе генерације подсјетимо колика је жртва бораца који су положили своје животе у темеље Републике Српске", додала је Шкрбићева.

Она је нагласила да је јединство борцима помогло да остваре најузвишенији циљ који је тада био одбрана Републике Српске.

"Треба да се ујединимо око заједниког циља да свима буде боље, да све институције од републичких до локалних воде рачуна прије свега о овим категоријама становништва како бисмо знали да ћемо, ако водимо рачуна о онима који су се уградили у темеље Републике Српске, знати водити рачуна и о млађим генерацијама", навела је Шкрбићева.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић подсјетио је да се, осим Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата, обиљежава и 216 година од подизања Првог српског устанка.

"Желимо да се сјетимо свих погинулих, да одамо почаст и хвала свим борцима који су дали своје животе да ми имамо своју Републику Српску, у којој желим да уживамо са млађим генерацијама и подсјећамо их на ту жртву", додао је Зорановић.