ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти14/02/2020

ОБИЉЕЖЕН ДАН БОРАЦА И БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СРПСКЕ

 

ГАЦКО, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Гацку је данас обиљежен Трифундан - Дан бораца и Дан Борачке организације Републике Српске.

 

Обиљежавање је почело јутрос у 9.00 часова у Храму Свете Тројице, гдје је служен парастос за погинуле, нестале и умрле борце Војске Републике Српске, објављено је на сајту општине Гацко.

Организована је и посјета спомен-соби гдје су прислужене свијеће, а потом су представници Борачке организације и представници општине Гацко положили цвијеће на централно спомен-обиљежје.

Обиљежавању су присуствовали представници Борачке организације из Гацка, општине, чланови породица погинулих бораца, ратни војни инвалиди и демобилисани борци.

Предсједник ове организације у Гацку Милисав Копривица напоменуо је да би обиљежавање датума значајног за све морало да буде доста масовније.

Он је рекао да положај борачких категорија у Републици Српској није на завидном нивоу.

Копривица је нагласио да се Борачка организација у Гацку труди да ријеши проблеме ових категорија, посебно када је ријеч о запошљавању дјеце.

"Када је ријеч о стамбеном збрињавању ту смо на завидном нивоу, посебно што ускоро рјешавамо проблем откупа више од 50 станова. Предвиђамо да ће то бити ријешено у року од два мјесеца. Имамо још троје дјеце из ове категорије која нису запослена и активно радимо на томе да ријешимо и тај проблем", истакао је Копривица.