ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима15/02/2020

КОЛОВОЗИ МЈЕСТИМИЧНО МОКРИ И КЛИЗАВИ

 

БАЊАЛУКА, 15. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Саобраћај се у Републици Српској одвија несметано, а коловози су мјестимично мокри и клизави, посебно у вишим предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

 

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце на снази је потпуна обустава саобраћаја од 9.00 до 15.00 часова и преусмјерава се на путне правце Кола-Стричићи - Чађавица - Мркоњић Град и Црна Ријека - Јајце - Мркоњић Град.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном саобраћајном траком, док се на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, саобраћај због оштећења моста, такође одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због извођења радова на изградњи моста на ријеци Сави између БиХ и Хрватске, измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка у зони насеља Чатрња и царинског терминала, а возачи треба да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова на реконструкцији раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Ради укључивања и искључивања механизације која је нагажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка - Добој један.

У току су радови на изградњи мини хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи на територији општина Источна Илиџа и Tрново одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина - Горња Вијака. У току су и радови на дионици регионалног пута Шековићи-Цапарде, а саобраћај се одвија наизмјенично, једном коловозном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично. Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Tрну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град, саобраћај се одвија једном траком.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од 16.00 часова до поноћи часова на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, а због радова на санацији клизишта. Ова забрана се не односи на аутобусе превозника ад Холдинг "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре - Прибој - Бањ Брдо.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Магла и ниска облачност овога јутра смањују видљивост у Федерацији БиХ, нарочито на ширем подручју: Јајца, Доњег Вакуф, Бугојна, Зенице, Жепча, Санског Моста и дијеловима Кантона Сарајево.

На магистралном путу Јајце - Црна Ријека због санационих радова до 16.00 часова долазиће до повремених получасовних обустава, уз 15-минутно пропуштање возила, а након тога наизмјенично, једном траком.

Због извођења неопходних радова код мјеста Потоци на магистралном путу Јабланица-Мостар до 16.00 часова саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, до 21.00 час саобраћа се двосмјерно, од 21.00 час до 00.30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је након тога до 5.00 часова саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Tетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.