ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти15/02/2020

ЧЕСТИТКЕ ЗА ДАН ДРЖАВНОСТИ И ЗАХВАЛНОСТ ЗА ЗАШТИТУ СВИХ СРБА

 

ПАЛЕ, 15. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Асоцијација "Ствараоци Републике Српске" честитала је данас држави Србији и њеном предсједнику Александру Вучићу Сретење - Дан државности, те упутила захвалност за бригу, заштиту и помоћ коју пружају Србима у свијету и окружењу, а посебно за Србе у БиХ и Црној Гори.

 

"Увијек су у историји односи између Срба који живе с лијеве и десне стране Дрине били добри, али као што су данас - нису били бољи. Овакав, па чак ни приличан обим помоћи, бриге и заштите није имао ниједан народ у нашем окружењу од своје матице", истиче се у честитки ове асоцијације.

"Ствараоци Републике Српске" истичу да су Срби из Републике Српске, а и из остатка БиХ, свјесни притисака које трпи Србија од српских противника и непријатеља, а све под перфидним изговором да се на сваку помоћ Србима ван Србије гледа као на мијешање у унутрашње ствари БиХ.

"Зато ће, сигурни смо, ова генерација Срба из Републике Српске оставити својим насљедницима завјетну обавезу захвалности да је преносе са кољена на кољено и никад не забораве", наводе у овој ванстраначкој и патриотској организацији, која се не сврстава на страну било које странке или појединца, нега чврсто стоји на страни свеколиког српског народа ма гдје живио.

Они су изразили жељу да Србија вјечно постоји и да се окупирано Косово и Метохија врати у састав Србије.

"А то ће сигурно бити ако се политичка позиција и опозиција када је у питању ова најважнија ствар потпуно сложе, исто онако као што су сложни кад су у питању брига, заштита и помоћ Србима у БиХ и Црној Гори", поручили су из Асоцијације "Ствараоци Републике Српске".

Србија данас обиљежава Сретење - Дан државности, који је установљен у спомен на тај датум из 1804. године када је у Орашцу почео Први српски устанак, али и на исти дан 1835. године када је проглашен први српски Устав.