ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија17/02/2020

ВИДОВИЋЕВА СА ХАРКАНОВОМ О ЕФИКАСНИЈЕМ НАДЗОРУ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА

 

БАЊАЛУКА, 17. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Министар финансија Републике Српске Зора Видовић истакла је данас, у разговору са представницима мисије Међународног монетарног фонда /ММФ/, да је јачањем у области управљања, транспарентности и надзора у предузећима са већинским удјелом Српске могуће остварити боље пословне резултате, од којих ће корист имати буџет и грађани.

 

Видовићева, која је са шефом техничке Мисије ММФ-а Јасемин Харкан разговарала о надзору јавних предузећа са већинским удјелом Српске у власништву, те могућностима за њихово ефикасније пословање, нагласила је да је ово питање у приоритетима Владе утврђеним Програмом економских реформи за период 2020-2022. година, саопштено је из Министарства финансија.

"Посебна пажња Владе Српске у овој години посвећена је спровођењу мјера чији је циљ додатно унапређење пословног амбијента, јачања конкурентности и продуктивности, али и управљања јавним финансијама којима ће значајан допринос дати започето реструктурисање појединих јавних предузећа", навела је Видовићева.