ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника18/02/2020

УХАПШЕН ВЛАДИН СЛУЖБЕНИК ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ

 

БРЧКО, 18. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У полицијској акцији "Tемпо" с циљем сузбијања корупције ухапшен је Ферхат Ћејвановић који је обављао функцију шефа Пододјељења за пољопривреду Владе Брчко дистрикта, потврдио је данас шеф полиције у Брчком Горан Писић.

 

"Приликом јучерашњег хапшења код њега је пронађено и одузето више од 3.000 КМ. Одузети су и други предмети који се могу довести у везу са тим кривичним дјелом или евентуалним ранијим радњама", рекао је Писић на конференцији за новинаре.

Он је навео да ухапшени данас уз извјештај предат тужилаштву на даље поступање.

Писић је истакао да активности по наведеном предмету нису завршене и да се наставља акција "Tемпо", те је позвао грађане да уколико имају информацију о наведеном лицу и његовим коруптивним радњама да се обрате полицији или Tужилаштву Брчко дистрикта.

Главни тужилац Tужилаштва Брчко дистрикта Зекерија Мујкановић рекао је да ће Tужилаштво инсистирати на одређивању притвора за Ћејвановића и залагати за максималну казну, те да очекује да ће на основу прикупљених доказа ускоро бити подигнута оптужница.

Мујкановић је напоменуо да осуђенима за корупцију треба законским оквиром онемогућити враћање у радни однос у управи.

"Tо ће бити најбоља порука институцијама да се вриједи борити против овакве врсте криминала. Биће најбољи показатељ грађанима да власт има озбиљну намјеру да елеминише или знатно смањи корупцију", поручио је Мујкановић.

Он је подсјетио да су Полиција и Tужилаштво у протеклих девет мјесеци успјешно спровели три сличне акције.