ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника24/02/2020

ГОРЈЕЛО 50 ХЕКТАРА ШУМЕ У ЛЕДЕНИЦАМА

 

БАЊАЛУКА, 24. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Бањалучки ватрогасци спријечили су ширење великог пожара на подручју насеља Леденице, гдје је горјело 50 хектара растиња и шуме.

 

"Јак вјетар пријетио је током ноћи да ватра захвати и куће које се налазе на том простору, али су ватрогасци заједно са мјештанима успјели да их одбране", саопштено је из градског Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице.

Протеклог викенда ватрогасци су интервенисали на више локација на ширем подручју Бањалуке због неконтролисаног ширења ватре, изазване паљењем ниског растиња.

"Од двадесетак интервенција овог викенда у седам случајева ријеч је о пожарима на отвореним просторима, на ширем подручју града од Чокорских поља, Рекавица па ноћас до Леденица", истакли су у Одсјеку.

Због све учесталијих пожара ниског растиња на подручју града и приградских насеља, ватрогасци апелују да се грађану приликом чишћења домаћинстава уздрже од било каквих облика паљења на отвореном.

"С обзиром на то да је ово период када већина суграђана изводи радове у двориштима и на имањима, молимо суграђане да не пале ватру на отвореном и да ватру не остављају без надзора, а нарочито при јаким налетима вјетра, што може проузроковати брзо ширење пожара и довести до повећања површине захваћене пожаром", додали су из надлежног градског одсјека.