ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво24/02/2020

САВЈЕТ ДА СЕ НЕ ПУТУЈЕ У ИНОСТРАНСТВО

 

ПОДГОРИЦА, 24. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Ризик од појаве вируса корона у Црној Гори је на нивоу умјереног, саопштили су из Института за јавно здравље, наводећи да се путовања у угрожена подручја не забрањују, али се савјетује да се не путује ако то није неопходно.

 

Директор Института Бобан Мугоша рекао је на конференцији за новинаре да се ситуација у Италији драстично промијенила.

"У нашем комшилуку имамо ванредну ситуацију која се мијења из сата у сат. Пратимо пажљиво и у сталном смо контакту са колегама из Италије, из окружења, и са Свјетском здравственом организацијом", навео је Мугоша.

Он је рекао да је данас одржана сједница Координационог тијела за ову ситуацију, коју је сазвао министар здравља Кенан Храповић.

"Не желимо да забрањујемо комуникацију људи и проток робе, али желимо да укажемо на озбиљност ситуације", рекао је Мугоша.

Он каже да се путовања у угрожене регије не забрањују, али се савјетује да се не путује ако то није неопходно.

"Обавеза је да се те особе по повратку у Црну Гору јаве граничној полицији и инспекцији", рекао је Мугоша, наглашавајући да ће они који долазе из угрожених подручја бити стављени под надзор.

Из Института су навели да се, према првим информацијама, црногорски држављанин који се налазио на крузеру осјећа добро и да је тест који су радили Јапанци негативан.