ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана27/02/2020

ДОДИК: ЉУДИ ИЗ СДС И ПДП СУ ПОДАНИЦИ

 

БАЊАЛУКА, 27. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Народној скупштини да СНСД никада није био у коалицији са СДА, за разлику од СДС-а и ПДП-а који су били поданици те бошњачке странке и странаца.

 

Реплицирајући појединим опозиционим посланицима, Додик је посебној сједници Народне скупштине рекао да су људи из ових странака били спремни на све само да би задржали позиције.

"При томе сте све вријеме радили против Републике Српске и на њеној сатанизацији. Ви сте најгори могући избор за Српску и српски народ. Са друге стране, ми смо увијек били за јасну и тешку политичку борбу и националну политику. Нисмо идеални, али смо сигурно бољи од вас и то се показује на изборима", поручио је Додик током расправе о изјавама које је као српски члан Предсједништва БиХ дао о штетности посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића БиХ и распоређивања Фронтекса на граници са Хрватском.

Он је оцијенио да су представници СДС-а и ПДП-а "политички лихвари и пузавци који се и у парламенту лично промовишу да би се домогли новог мандата".

"Нисте се борили да се сачува политичко јединство Српске. Није вам циљ да ојачате механизам заштите виталног националног интереса, нити да бринете о механизму координације у БиХ, већ малтретирање јавности, етикетирање и пљување власти", рекао је Додик и додао да неће дозволити опозицији да обезвређује успјехе власти и бројне корисне и успјешно реализоване пројекте у Републици.

Додик је навео да "СДС дебело и скупо плаћа слободу Мирка Шаровића", што многи знају у тој партији.

"Ја знам, а зна и Младен Босић и многи други из СДС-а да је надлежно тужилаштво у једном тренутку било спремно да покрене одређене истражне радње које се односе на убиство оснивача и генералног директора Српског осигуравајућег друштва `Јахорина` Ристе Југовића. И чињеница је да онај ко је извршио то убиство рекао - ја сам добио 50.000, а остало ми није исплаћено. Он је налогодавац", изјавио је Додик.

Посланик СНСД-а Душица Шолаја сматра да сада није моменат да црногорски предсједник Мило Ђукановић посјети БиХ, поготово јер нису ријешени проблеми које у тој земљи имају српски народ и Српска православна црква.

Када је ријеч о распоређивању снага Фронтекса на граници са Хрватском, Шолаја је рекла да је симптоматично што о томе није тражено мишљење МУП-а Српске.

"Постоји опасност да постанемо мјесто за гомилање миграната", рекла је Шолаја током расправе на посебној сједници Народне скупштине о изјавама српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о штетности посјете Ђукановића БиХ и распоређивања Фронтекса на граници са Хрватском, након што је по тим тачкама прегласан у Предсједништву БиХ.

Она је нагласила да механизам заштите виталног националног интереса Српске треба увијек активирати када је прегласан српски члан Предсједништва БиХ без обзира на тему о којој се говори.

"Tо је наша одбрана", рекла је Шолаја. /наставиће се/бој/бон