ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана27/02/2020

ДАНАС О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ШУМАМА

 

БАЊАЛУКА, 27. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о шумама.

 

На дневном реду је и информација о Нацрту акционог плана за израду регионалне жељезничке стратегије за западни Балкан, те информације о изради допуне прилога институција у БиХ за годишњи извјештај о БиХ у процесу европских интеграција за период децембар 2019. године - фебруар 2020, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Биће размотрене и информације о предложеним програмима и плановима рада са финансијским плановима представништава Републике Српске у иностранству за 2020. годину, информације o коефицијенту остваривости Уредбе о педагошким стандардима и нормативима за основно образовање и васпитање, као и о пројекту "Изградња и опремање новог објекта, реконструкција, адаптација и опремање постојећег објекта Болнице Зворник" - повећање буџета за реализацију.

Министри ће разматрати и Приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Европској инвестиционој банци по пројекту "Водовод и канализација у Републици Српској два", те приједлоге одлука о прихватању задужења Српске према Европској инвестиционој банци за финансирање пројекта мјере заштите од поплава у Српској.

Влада би на данашњој сједници требала да разматра и Приједлог одлуке о 39. емисији обвезница Републике Српске јавном понудом у износу од 35.000.000 КМ.

Снимање кадрова биће омогућено на почетку сједнице која ће почети у 9.00 часова. Након сједнице предвиђено је саопштење.