ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво28/02/2020

ПРЕДСТАВЉЕНА РАДНА ВЕРЗИЈА ПРОЈЕКТА ЗА МОСТ У НАСЕЉУ ДОЛАЦ

 

БАЊАЛУКА, 28. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Бањалучка пројектантска кућа "Рутинг", која је на јавном конкурсу изабрана за израду идејног пројекта за будући мост у бањалучком насељу Долац, данас је у Градској управи одржала презентацију пројекта за нови мост који ће повезати центар града са насељима Старчевица и Обилићево.

 

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао презентацији, рекао је да се интензивно настављају радови на пројектовању новог моста у насељу Долац, а након усвојеног идејног рјешења на међународном конкурсу, саопштено је из Градске управе.

"У току је фаза пројектовања, а сама изградња обухватиће неколико фаза, као што су изградња колског моста, затим пјешачког моста, приступних саобраћајница и уређење приобаља. Тренутно пројектанти врше пројектовање за све фазе заједно како бисмо у току љета имали главни пројекат и ушли у прву фазу градње моста", истакао је Радојичић.

У оквиру припрема за реализацију овог пројекта, 18. фебруара су на локацији будућег градилишта почела и геотехничка испитивања на основу којих ће се дефинисати услови и могућности за изградњу објеката предвиђених на овом локалитету, те дати геотехничке препоруке за санацију и уређење обала ријеке Врбас у зони ушћа Црквене.

Изградња овог моста одвијаће се у пет фаза, а у оквиру овог процеса, већ је покренута и измјена регулационог плана овог подручја.

Како наводе из Градске управе у оквиру изградње моста и приступних саобраћајница, Мачванска улица биће проширена са четири саобраћајне траке на потезу до раскрснице са Булеваром Степе Степановића, а потом ће бити изграђена и нова саобраћајница уз Средњошколски дом, па све до Источног транзита.

"У каснијој, посљедњој фази пројекта, изнад колског, биће изграђен пјешачки мост, и то на потезу од тржничког платоа до простора испред Правног факултета", наводе из Градске управе.