ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима29/02/2020

ОПРЕЗНО НА ДИОНИЦАМА У ПЛАНИНАМА

 

БАЊАЛУКА, 29. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Возачима који јутрос путују на планине савјетује се опрез због угаженог снијега и поледице, као и обавезно посједовање зимске опреме, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

 

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ магла смањује видљивост на путевима Зеница-Сарајево и Купрес-Шуица, у појединим дијеловима Сарајева, те мјестимично уз Лашву.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путевима на којима се изводе радови. На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце на снази је обустава саобраћаја, сваки дан осим недјеље од 9.00 до 15.00 часова.

За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

Кад обустава није на снази, возила саобраћају једном траком уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

Једном траком возила саобраћају на регионалном путном правцу Прибој-Лопаре преко моста на Лабуђанској ријеци у Прибоју, гдје је оштећен мост.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.

Опрезна вожња због радова савјетује се на магистралним путним правцима Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Tрново, те на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика и Укрина-Горња Вијака, те на путу Шековићи-Цапарде, као и на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике и на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У ФБиХ до получасовних обустава саобраћаја долази на магистралном путу Јајце-Црна Ријека у мјесту Угарак у периоду до 16.00 часова, а послије тога возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

Деминерски радови актуелни су до 16.00 часова и на магистралном путу Босански Петровац-Кључ преко превоја Ланиште, гдје долази до петнаестоминутних обустава саобраћаја.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, саобраћа се двосмјерно у периоду од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен саобраћај кроз тунел.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Tетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема задржавања. Због радова обустављен je саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи, а возила се преусмјеравају на друге граничне прелазе. И даље је из безбједносних разлога обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.