ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника29/02/2020

ДАЛИБОРУ ЈОВИЧЕВИЋУ ОДРЕЂЕН ЈЕДНОМЈЕСЕЧНИ ПРИTВОР

 

БРЧКО, 29. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Основни суд Брчко дистрикта одредио је данас једномјесечни притвор Далибору Јовичевићу, осумњиченом да је 12. фебруара убио оца Славка у породичној кући у насељу Брезово Поље, саопштено је из Tужилаштва дистрикта.

 

Притвор је одређен на приједлог Tужилаштва дистрикта због опасности од бјекства, будући да се 15 дана за њим трагало.

Јовичевић је осумњичен да је у породичној кући, у којој је живио са родитељима, више пута ударио аутоматском пушком оца у главуз усљед чега је наступила тренутна и насилна смрт. То се десило док су њих двојица били сами.

Он је осумњичен и за неовлаштено држање аутоматске пушке "М70", коју је користио за почињење убиства, а касније је закопао у дворишту заједно с припадајућим шаржерима и муницијом.

Далибор Јовичевић ухапшен је у четвртак, 27. фебруара, у Сарајеву након што је био у бјекству 15 дана и за њим је била расписана потјерница.

У просторије Tужилаштва дистрикта доведен је јуче гдје га је одмах испитао тужилац и предложио надлежном суду да му одреди притвор, што је Основни суд на даншњем рочишту прихватио.

Tужилаштво, у сарадњи са Полицијом дистрикта, наставља истрагу против њега за кривична дјела убиства /на свиреп начин/ и недозвољеног држања оружја или експлозивних ствари, саопштено је из брчанског Тужилаштва.