ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима01/03/2020

НА АУТО-ПУТУ КОД ПРЊАВОРА ВОЗИЛА ПРОЛАЗЕ ПРЕТИЦАЈНОМ ТРАКОМ

 

БАЊАЛУКА, 1. МАРТА /СРНА/ - На ауто-путу "9. јануар" саобраћај се на трећем километру од Прњавора према Добоју због преврнутог камиона одвија претицајном траком, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

 

Саобраћај је на мјесту незгоде регулисан свјетлосном сигнализацијом.

Возаче у Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос упозоравају на јаке ударе вјетра на путним правцима Бихаћ-Велика Кладуша, Бихаћ-Босански Петровац-Дрвар и Тарчин-Сарајево, као и на путевима који од Ливна воде према Гламочу, Купресу и Босанском Грахову.

Саобраћај се на већини путева одвија без проблема, по сувим и мјестимично влажним коловозима, док је у вишим планинским предјелима и преко превоја могућа поледица.

Возачи су упозорени и на учестале одроне, као и на измјене у одвијању саобраћаја на путним правцима на којима се изводе радови због чега је неопходан опрез.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се одвија једном саобраћајном траком уз регулацију свјетлосном сигнализацијом. Једном траком возила возила саобраћају и регионалним путним правце Прибој-Лопаре преко моста на Лабуђанској ријеци у Прибоју, који је оштећен.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.

Опрезна вожња због радова савјетује се на магистралним путним правцима Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Tрново, те на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика и Укрина-Горња Вијака, те на путу Шековићи-Цапарде, као и на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике и на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У ФБиХ на магистралном путу Босанска Крупа-Босанска Отока данас до 13.00 часова саобраћај ће се одвијати успорено због меморијалне трке, па се возачима савјетује да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

До сутра до поноћи на снази је забрана превоза експлозивних материја на подручју ФБиХ.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, саобраћа се двосмјерно у периоду од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен саобраћај кроз тунел.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Tетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због радова се спорије саобраћа магистралним путевима Јајце-Црна Ријека на локалитету Угарак, Јабланица-Мостар у Потоцима и Кључ-Босански Петровац преко Ланишта.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема задржавања. Због радова обустављен je саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи, а возила се преусмјеравају на друге граничне прелазе. И даље је из безбједносних разлога обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.