ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима02/03/2020

МЈЕСТИМИЧНО ВЛАЖНИ КОЛОВОЗИ И ПОВРЕМЕНО ЈАКИ УДАРИ ВЈЕТРА

 

БАЊАЛУКА, 2. МАРТА /СРНА/ - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија без застоја, по мокрим или мјестимично влажним коловозима, а на западу и у централним крајевима су повремено јаки удари вјетра, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

 

Из АМС-а савјетују опрезнију вожњу прилагођену условима и стању на путевима у Федерацији БиХ /ФБиХ/ због нестабилног времена, те повремене кише у појединим крајевима.

Опрез због мјестимично јачих удара вјетра посебно је неопходан на ширем подручју Бихаћа, Босанског Петровца, Ливна и Босанског Грахова.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони земље или камења на коловоз.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног Јоховац-Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу.

Због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој један.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново, одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце, на снази је обустава саобраћаја, сваки дан, осим недјеље, од 9.00 до 15.00 часова. Саобраћај се за вријеме обуставе преусмјерава на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град. Изван времена обуставе, саобраћа се једном траком уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, од данас радним данима од 8.15 до 15.05 часова биће повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично, док се на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, због оштећења моста, саобраћа наизмјенично.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

До поноћи је забрањен превоз експлозивних материја на територији ФБиХ.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Због радова је обустављен саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи, а возила ће бити преусмјерена на друге граничне прелазе.

Саобраћај за теретна возила и аутобусе и даље је обустављен на граничном прелазу Брчко-Гуња, због безбједносних разлога.