ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима03/03/2020

МЈЕСТИМИЧНО МОКРИ И КЛИЗАВИ КОЛОВОЗИ

 

БАЊАЛУКА, 3. МАРТА /СРНА/ - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно, по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

Удари вјетра су повремено јаки, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Због кише која је падала или још пада, у већем дијелу Федерације БиХ саобраћај се одвија по мокром или влажном коловозу.

Мјестимично су јачи удари вјетра, посебно у западним и југозападним крајевима, а учестали су и одрони на бројним дионицама.

На дионици магистралног пута Бањалука два-Српске Tоплице, за вријеме изградње моста преко ријеке Врбас, мијења се режим саобраћаја и регулише привременом сигнализацијом.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног Јоховац-Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу.

Због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој један.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново, одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце, на снази је обустава саобраћаја, сваки дан, осим недјеље, од 9.00 до 15.00 часова. Саобраћај се за вријеме обуставе преусмјерава на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град. Изван времена обуставе, саобраћа се једном траком уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље радним данима од 8.15 до 15.05 часова биће повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично, док се на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, због оштећења моста, саобраћа наизмјенично.

Због деминерских радова од 7.30 до 16.00 часова на дионици Босански Петровац-Кључ /превој Ланиште/ долази до петнаестоминутних обустава саобраћаја уз петнаестоминутно пропуштање возила.

На магистралном путу Јајце-Црна Ријека у мјесту Угарак због санационих радова од 7.00 до 16.00 часова долази до повремених получасовних обустава /уз петнаестоминутно пропуштање возила/. Послије 16.00 на овој дионици саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због радова је обустављен саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи.
За вријеме ове обуставе саобраћај се преусмјерава на друге граничне прелазе.

Због безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.