ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима04/03/2020

ОПРЕЗ ЗБОГ КЛИЗАВИХ КОЛОВОЗА И ОДРОНА

 

БАЊАЛУКА, 4. МАРТА /СРНА/ - У Републици Српској коловози већине путева су мокри и клизави, а повећан је број одрона на дионицама у усјецима и поред камених косина.

 

Из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима скрећу пажњу на повремено јаке ударе вјетра у западним и југозападним крајевима.

На дионици магистралног пута Бањалука два-Српске Tоплице за вријеме изградње моста преко ријеке Врбас мијења се режим саобраћаја и регулише привременом сигнализацијом.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног Јоховац-Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу.

Због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој један.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново, одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце на снази је обустава саобраћаја сваки дан, осим недјеље, од 9.00 до 15.00 часова. Саобраћај је за вријеме обуставе преусмјерен на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град. Изван времена обуставе, саобраћа се једном траком уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље радним данима од 8.15 до 15.05 часова биће повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично, док се на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, због оштећења моста, саобраћа наизмјенично.

Због деминерских радова од 7.30 до 16.00 часова на дионици Босански Петровац-Кључ /превој Ланиште/ долази до петнаестоминутних обустава саобраћаја уз петнаестоминутно пропуштање возила.

На магистралном путу Јајце-Црна Ријека у мјесту Угарак због санационих радова од 7.00 до 16.00 долази до повремених получасовних обустава, уз петнаестоминутно пропуштање возила. Послије 16.00 часова на овој дионици саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због радова је обустављен саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи и преусмјерен на друге граничне прелазе.

Саобраћај је за теретна возила и аутобусе обустављен на граничном прелазу Брчко-Гуња, због безбједносних разлога.