ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти06/03/2020

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА 64 МАЈКЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА

 

БРОД, 6. МАРТА /СРНА/ - Борачка организација општине Брод, уз подршку локалне заједнице, организовала је данас свечани пријем за 64 мајке погинулих бораца, поводом 8. марта - Међународног дана жена.

 

Предсједник Предсједништва Борачке организације Брод Зоран Видић рекао је Срни да је свим мајкама уручен пригодан поклон по 200 КМ, цвијет као симбол пажње и уникатна честитка Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама "Корак наде" Брод.

"Колаче за пријем мајки припремиле су чланице Кола српских сестара Брод. За овогодишњи пријем Предсједништво Борачке организације предложило је повећање новчаног поклона у односу на раније године, што је општина Брод и прихватила", рекао је Видић.

Мајке су посјетиле и Спомен-собу у просторијама Борачке организације Брод, гдје се налазе фотографије њихових погинулих синова, упалиле су свијеће и приложиле цвијеће.

Осим мајки и представника Борачке организације пријему, 13. по реду, присуствовали су начелник општине Брод Илија Јовичић и предсједник локалне скупштине Милош Станишић.

У Борачкој организацији истичу да су свјесни чињенице да мајкама које су изгубиле своје синове туга и бол не престају никад и да ниједан дан за њих не представља срећу, али да ипак траже начин како да им се одуже.

"Не могу ја никада прежалити своје дијете, али је лијепо када се ми мајке окупимо јер све имамо исту тугу и хвала Борачкој организацији што нас овако позове и да се и нас неко сјети", рекла је једна од присутних мајки на свечаном пријему.