ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника10/03/2020

ПРЕТРЕСЕНЕ ЧЕТИРИ ЛОКАЦИЈЕ, УХАПШЕНО ШЕСТ НАРКО-ДИЛЕРА

 

САРАЈЕВО, 11. МАРТА /СРНА/ - Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ данас су, у оквиру акције "Скај", ухапсили шест лица осумњичених за трговину дрогом, те извршили претресе на четири локације у БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ, по чијем налогу је извршена ова оперативна акција.

 

Незаконита имовинска корист у извршеним кривичним дјелима процјењује се на више од два милона КМ.

Ове активности наставак су операција усмјерених на откривање и разбијање кријумчарских ланаца дроге марихуана "сканк" из Албаније, преко Црне Горе и БиХ, према земљама ЕУ.

Активности су спроведене у претходним мјесецима у операцијама "Петрол лајн", "24" и "24 плус" у којима су на подручју Крупца, у Источном Сарајеву, граничног прелаза Градишка и Габели код Чапљине, извршене појединачне пљенидбе више стотина килограма дроге намијењене нарко-тржишту земаља ЕУ, чија вриједност на илегалном тржишту досеже вишемилионске износе.

У оквиру активности Тужилаштава БиХ, заједно са партнерским агенцијама за спровођење закона у БиХ и земаљама регије, документовано је кријумчарење великих количина марихуане "сканк", најчешће у камионским транспортима, након чега је на територији БиХ извршено пресретање и пљенидба више од 2,5 тоне дроге.

Незаконита имовинска корист, коју су кријумчарењем стекли осумњичени који су ухапшени, процјењује се на више од два милиона КМ.

"Овим активностима, које су резултат добре сарадње институција унутар БиХ, као и ефикасне међународне сарадње, задат је озбиљан ударац структурама нарко-мафије на подручју БиХ и региона", истичу у Тужилаштву.

Данашње активности представљају завршне активности спроведених операција, након чега ће активности бити усмјерене на подизање оптужница против ухапшених лица.