ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура10/03/2020

"ФЕЛИКС" ВЛАДИМИРА КЕЦМАНОВИЋА ПРЕД БИЈЕЉИНСКОМ ПУБЛИКОМ

 

БИЈЕЉИНА, 10. МАРТА /СРНА/ - Српски писац Владимир Кецмановић представио је вечерас бијељинској публици ново издање свог романа "Феликс" који је драматизован и изводи се на сцени београдског "Звездара театра".

 

Добитник награда "Иво Андрић" и "Меша Селимовић" каже за "Феликса", добитника награде "Бранко Ћопић" Српске академије наука и уметности, да је његов први роман који је доживио успјех и код критике и код публике.

"После тог романа ме доживљавају и ја себе доживљавам као писца, зато је битан", рекао је Кецмановић новинарима.

Аутор каже да је роман написан по истинитој причи, а главни лик је преварант, пензионер, којем властита прошлост наступа сама, и то драмски, са пиштољем у рукама.

"Аристотел је говорио да историја пише о ономе што се десило, а књижевност о ономе што је могло да се деси", рекао је Кецмановић и свој роман назвао лажним трилером, наводећи да има само форму трилера.

У сусрету са публиком у Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини Кецмановић је навео да ради на два нова романа, започео је роман о Јосипу Брозу Титу, као и краћи љубавни роман.

Владимир Кецмановић добитник је награде за књижевност "Иво Андрић" за роман "Осама", коју додјељује Андрићев институт у Андрићграду, као и награде "Меша Селимовић" за роман "Топ је био врео".