ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника11/03/2020

ЖЕНА ПОВРИЈЕЂЕНА НА ПЈЕШАЧКОМ ПРЕЛАЗУ ЖИВОТНО УГРОЖЕНА

 

БИЈЕЉИНА, 11. МАРТА /СРНА/ - Од три пјешака која су повријеђена у двије саобраћајне незгоде у Бијељини, један је животно угрожен и упућен у Београд на лијечење, један је теже повријеђен и збринут у локалној болници, док је један задобио лакше тјелесне повреде, саопштено је из бијељинске Полицијске управе.

 

У саопштењу је наведено да се јуче у Улици Николе Тесле око 12.30 часова догодила саобраћајна незгода у којој је аутомобил "ситроен", којим је управљала жена чији су иницијали Ј.Р, ударио жену чији су иницијали А.М, која је ишла пјешке.

"Због тежине повреда, повријеђена А.М. је превезена у Београд на даље лијечење и животно је угрожена", наведено је у саопштењу.

Из полиције подсјећају да се истог дана на градској обилазници око 11.30 часова догодила саобраћајна незгода у којој је аутомобил "голф", којим је управљало лице чији су иницијали В.С, ударио двије дванаестогодишњакиње које су ишле пјешке.

"Једна дјевојчица лакше је повријеђена, док је друга задобила тешке тјелесне повреде и задржана је на лијечењу у бијељинској болници", наведено је у саопштењу.

Обје саобраћајне незгоде догодиле су се на пјешачким прелазима, због чега из Полицијске управе Бијељина подсјећају возаче да је њихова обавеза да пропусте пјешака који је ступио, ступа или је изразио недовосмислену намјеру да жели да пређе преко означеног прелаза.

Према Закону о безбједности саобраћаја БиХ, за противправно поступање прописана је новчана казна у износу од 50 КМ до 250 КМ и један казнени бод.

"Припадници Полицијске управе Бијељина појачаће контролу поштовања одредаба које се тичу односа `возач-пјешак`, са посебним акцентом на зоне пјешачких прелаза", најавили су из ове управе.