ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/03/2020

ПОЧЕЛА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА

 

САРАЈЕВО, 11. МАРТА /СРНА/ - У Сарајеву је почела редовна сједница Представничког дома парламента БиХ.

 

На дневном реду су извјештаји Колегијума овог дома о настојању за постизање сагласности за тачке дневног реда сједнице овог дома одржане 26. фебруара, када није постојала ентитетска већина гласова из Републике Српске за највећи дио разматраних тачака.

На усаглашавање Колегијуму упућено је и неколико одлука и посланичких иницијатива, као и повјерљиви материјали.

Посланици би требало да размотре и посланичку иницијативу Едите Ђапо за одржавање хитног састанка са надлежним институцијама на нивоу БиХ и ентитета да би статус дјеце повратника из Сирије што прије био ријешен, односно како би та дјеца могла бити уписана у матичне књиге и добити држављанство БиХ.

С дневног реда сједнице скинута је иницијатива самосталног посланика Дамира Арнаута за измјене и допуне Правилника о међународним активностима Парламентарне скупштине БиХ, као и заједничка иницијатива Предрага Којовића, Аиде Баручије и Мирјане Маринковић Лепић за измјену Правилника о кориштењу телефона у Парламентарној скупштини БиХ, јер Заједничка комисија за административне послове није доставила мишљење.

На захтјев Комисије за финансије и буџет с дневног реда је скинута и посланичка иницијатива Шемсудина Мехмедовића /СДА/ којом је тражио измјене одлуке заједничке комисије за административне послове у смислу да се посланицима Представничког дома парламента БиХ обуставе исплате плата за сваки мјесец у којем не буде одржана бар једна сједница тог дома, као и свим посланицима који у текућем мјесецу не присуствују бар једном засједању. /наставиће се/нч/об/дад