ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија12/03/2020

ГРАДУ ТРЕЋА РЕСЕРТИФИКАЦИЈА СТАНДАРДА ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА

 

ПРИЈЕДОР, 12. МАРТА /СРНА/ - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је данас да је град прошао трећу сертификацију за БФЦ стандард повољног пословног окружења.

 

"Наглашавам да је Приједор први град у БиХ који је добио овај престижни сертификат намијењен градовима и општинама са повољним пословним окружењем", рекао је Ђаковић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, Приједор је први у Републици Српској и међу првима у региону трећи пут ресертификовао овај стандард, испунио 90 одсто захтјева БФЦ стандарда и реализовао 100 одсто све елиминационе критеријуме.

"У оцјењивању је истакнута предност нашег града у односу на све остале у Српској и БиХ, а то је увођење електронске управе. Иако је један од услова политичка стабилност, сви запослени уложили су додатне напоре да се континуираним радом превазиђе нехармонична комуникација у Скупштини града", нагласио је Ђаковић.

Он је најавио да су наредни циљеви увођење напредног комуникационог система е-грађанин и увођење софтвера за управљање имовином града, те да ће поред традиционалних индустрија, град паралелно развијати и дигиталне.

"Ово је конкретна потврда граду да је првак региона у области привредног развоја, развоја инфраструктуре и стварању амбијента за привлачење директних инвестиција", истакао је Ђаковић.

Вођа тима за БФЦ сертификацију Мирјана Остојић подсјетила је да је у овај процес Приједор уљкучен од 2013. године и да се град сматра пиониром БФЦ-а и од НАЛЕД мреже која је у региону надлежна за овај процес.

"Мало је градова који су приступили трећој ресертификацији. Она је специфична јер је ријеч о новом стандарду који је недавно измијењен и сада нам овај сертификат вриједи три године уз редовне контроле које ћемо имати", истакла је Остојићева.

Она је додала да је БФЦ стандард скуп алата који омогућавају јединици локалне самоуправе да пружа боље услуге својим грађанима, привреди и јавном сектору.