ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника12/03/2020

ОШТЕТИО ПРАВНО ЛИЦЕ ЗА 1,2 МИЛИОНА КМ

 

БАЊАЛУКА, 12. МАРТА /СРНА/ - Полиција је бањалучком Окружном јавном тужилаштву поднијела извјештај против лица чији су иницијали Д.Ц. због сумње да је као одговорно лице у правном лицу из Бањалуке оштетило то правно лице за износ од 1.221.140 КМ.

 

Д.Ц. се сумњичи да је од јула до новембра 2018. године сачинио фиктиван уговор са неистинитим садржајем и употријебио као прави, искористио свој положај и овлаштење и са банковног рачуна правног лица исплатио на своје име новац у укупном износу 1.190.480 и без икаквог правног основа плаћао личне трошкове физичком лицу у укупном износу од 30.659.

"Тиме је оштетио правно лице из Бањалуке за износ од 1.221.140 КМ", саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Извјештај је поднесен и против лица чији су иницијали С.К. који се сумњичи да као одговорно лице у правном лицу из Бањалуке од јануара 2018. године до децембра 2019. године није водио пословне књиге и књиговодствене евиденције и није достављао финансијске извјештаје, које је према важећим прописима био дужан водити, евидентирати и достављати.

С.К. и Д.Ц су осумњичени за кривично дјело повреда обавезе вођења трговачких и пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништење, а Д.Ц. и за злоупотребу положаја одговорног лица.