ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија12/03/2020

ОБЕЗБИЈЕДИТИ СЛОБОДАН ПРОТОК РОБЕ ПРЕКО ХРВАТСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 12. МАРTА /СРНА/ - Надлежне институције Републике Српске и БиХ, с обзиром на ескалацију ситуације у вези са вирусом корона, треба да реагују и обезбиједе слободан проток робе преко Хрватске и земаља у региону да би овдашња предузећа, уз максималне мјере заштите, могла да дођу до сировина из Италије и испоруче производе у њу, речено је Срни у Привредној комори Српске.

 

Портпарол ове коморе Владимир Благојевић нагласио је да је важно да надлежни контактирају са Хрватском јер предузећа из Српске већ трпе штету због мјера те земље да забрани улазак особама које су у претходних 14 дана боравиле у Италији.

Благојевић је, између осталог, појаснио да фирме из Републике Српске немају довољан број возача камиона који у претходних 14 дана нису били у Италији.

"Циљ нашег захтјева у овом смислу јесте да трошкови који већ настају у предузећима не буду још већи и да привреда не претрпи додатну штету", рекао је Благојевић.

Он је указао да Српска већ сада треба да размисли о увођењу мјера да предузећима која трпе поменуту штету због вируса корона одгоди отплату обавеза.

"Треба и да се види на који начин се тим фирмама може одгодити плаћање кредитних обавеза према банкама", рекао је Благојевић.