ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/03/2020

ОМОГУЋИТИ ДА РОБА ПРЕКО ХРВАТСКЕ СТИГНЕ У СРПСКУ

 

БАЊАЛУКА, 13. МАРТА /СРНА/ - Привредна комора Републике Српске захтијева да због ситуације у вези са вирусом корона надлежне институције Српске у најкраћем року ступе у контакт са органима Хрватске како би био омогућен превоз роба преко територије те земље у Српску јер, како наглашавају, пријети копапс прерађивачкој индустрији Српске.

 

Портпарол Коморе Владимир Благојевић рекао је Срни да би, уз поштовање максималних мјера здравствене заштите и контроле, то могло бити ријешено и тако да камионима из Српске буде омогућено да у конвоју са пратњом прођу кроз Хрватску, како не би дошло до затварања великог броја привредних друштава из Српске.

Благојевић је навео да је ријеч о извозно оријентисани фирмама или фирмама чија производња зависи од увоза робе.

Према његовим ријечима, Привредна комора Српске тражи да се формира и нека врста кризног штаба и на нивоу Српске и на нивоу БиХ који би пратио стање у вези са вирусом корона и посљедицама које има на привреду.

"У штаб би требало да уђу искључиво представници релевантних инстутуција Српске, који би требало да прате и редовно информишу јавност да не бисмо дошли у ситуацију да се и даље појављују непровјерене информације које додатно шире панику, те доводе привреднике у заблуду", навео је Благојевић.

Он је нагласио да би њихов задатак био да на основу свих резултата креирају мјере које би ишле према санирању штете у предузећима које су из дана у дан веће.