ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/03/2020

ГРАЂАНИ УПОЗНАТИ О КОРЕКЦИЈИ ТРАСЕ

 

ПРИЈЕДОР, 13. МАРТА /СРНА/ - Представници Института за грађевинарство из Бањалуке упознали су данас представнике мјесних заједница које се налазе на траси ауто-пута Приједор-Бањалука о корекцијама на пројекту ове саобраћајнице и саслушали њихове приједлоге да би се дошло до најоптималније трасе, саопштено је данас из Градске управе.

 

"Примједбе са јавне расправе узете су у обзир и оно што је било могуће примијењено је у пројекат да би он био што квалитетнији", рекао је саобраћајни инжењер Института Милан Тешановић.

Он је нагласио да се труде да број објеката који ће бити рушен буде што мањи, али да је ауто-пут грађевина која се не може изградити, а да се не уклони ниједан објекат.

"Оно што смо сад презентовали је много боља варијанта. Узели смо у обзир већи број примједби и позитивно их ријешили. Настојали смо да максимално изађемо у сусрет грађанима, да број објеката за рушење буде сведен на минимум и да изградња што мање наруши то подручје", навео је Тешановић.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да се комуникацијом између грађана и пројектаната може наћи најбоље рјешење.

"Сви представници мјесних заједница имали су прилику да поставе питања и да добију одговоре. Њихова комуникација са Институтом ће се наставити и ја се искрено надам да се приближавамо најоптималнијој траси пута који ће бити од интереса за локалну заједницу и највећи дио становиштва", поручио је Ђаковић.

Данашњем састанку присуствовали су и представници кинеске компаније "Шандонг" која ће градити овај ауто-пут.