ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/03/2020

ЗА САНАЦИЈА КЛИЗИШТА КОД ЛОПАРА ИНВЕСТИРАНО 400.000 КМ

 

ЛОПАРЕ, 13. МАРТА /СРНА/ - Министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић и вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић увели су данас извођача радова у санацију регионалног пута у Лопарама у шта је инвестирано 400.000 КМ.

 

"Планирани су обимни радови на реконструкцији и рехабилитацији путне мреже у Републици Српској, а у Лопарама је то санација клизишта на девет локација дуж регионалног пута", рекао је новинарима Поповић.

Он је додао да су у засеоку Максимовићи још видљиве разорне посљедице клизишта из катастрофе 2014. године и да ће за њихову санацију бити потребни значајни захвати.

Према ријечима министра, инвеститор радова је јавно предузеће "Путеви Републике Српске", извођач предузеће "Бијељинапут", а рок за завршетак 90 радних дана.

"Уређење путева значајно ће помоћи бољој саобраћајној повезаности и лакшем животу мјештана који гравитирају овом регионалном правцу", навео је Поповић.

Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић рекао је новинарима да се санација врши на дионици пута Прибој–Лопаре, на двије локације на правцу Лопаре-Мачковац и на шест локација дуж пута Мачковац-Пипери.

"Активно смо кренули у сезону изградње, реконструкције и рехабилитације путева и спремни смо да у овој години остваримо завидне резултате на уређењу путне мреже у цијелој Републици Српској, од Требиња до Новог Града", истакао је Нешић.

Он је већ за понедјељак, 16. март, најавио отварање радова на уређењу 950 метара путева у Пелагићеву, вриједности 200.000 КМ и у четвртак радове на кружној раскрсници у Бањалуци "Леснина".