ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија18/03/2020

РИЈЕШЕНИ ПРОБЛЕМИ НА ГРАНИЦАМА, РОБА ПРОЛАЗИ

 

САРАЈЕВО, 18. МАРТА /СРНА/ - Проблеми везани за начин одвијања промета робе преко граничних прелаза са Србијом, Хрватском и Црном Гором у условима пандемије вируса корoна су ријешени, изјавио је Срни предсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Вјекослав Вуковић.

 

"Снабдијевање робом иде успорено, али иде. Немамо више тих проблема које смо имали прије пар дана", истакао је Вуковић, те додао да је ријешен проблем са Хрватском, у вези са четрнаестодневним карантином у који су морали ићи возачи из БиХ.

Он је појаснио да је Хрватска "скинула" БиХ са те рестрективне листе, те додао да у "плану Б" возач мора ићи у самоизолацију, односно неће напуштати кабински простор, него истовари робу, неко други ради утовар и враћа се назад.

Говорећи о граничним прелазима преко којих се одвија промет робе, Вуковић је рекао да је Србија редуковала њихов број, те да се промет одвија преко граничних прелаза Рача, Каракај и Вардиште.

Он је подсјетио да о броју граничних прелаза преко којих се одвија промет робе одлучује Савјет министара, те додао да се надлежни у БиХ прилагођавају одлукама које доноси Влада Србије.

Према његовим ријечима, Спољнотрговинска комора је тражила да се раздвоје гранични прелази на оне за теретни промет и оне за путнички саобраћај, како би се убрзало кретање робе.

Вуковић је додао да се све одлуке о граничним прелазима, начину одвијања промета роба, статусу професионалних возача, те кабинским самоизолацијама могу наћи на
веб страници Коморе.