ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика18/03/2020

РАЗГОВАРАНО О ИЗАЗОВИМА У СУЗБИЈАЊУ ВИРУСА КОРОНА И О КОСМЕТУ

 

БЕОГРАД, 18. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић и канцелар Њемачке Ангела Меркел у данашњем разговору путем видео-линка детаљно су разматрали изазове у сузбијању заразне болести изазване вирусом корона и питање дијалога Београда и Приштине.

 

Вучић и Меркелова су се заузели за скори наставак дијалога с циљем свеобухватног договора о пуној нормализацији односа Београда и Приштине.

Вучић је захвалио Њемачкој и Меркеловој лично за пажњу и бригу за Србију и земље западног Балкана, саопштено је на сајту предсједника Србије.

Он је поручио да ће предузети све неопходне кораке ради успјешног наставка дијалога Београда и Приштине и избјегавања корака који би уназадили међусобне односе како би се остварила конструктивна и отворена атмосфера за преговоре.

Меркелова је поздравила спремност предсједника Србије за почетак дијалога о трговини и нецаринским баријерама између Србије и /самопроглашеног/Косова уз посредовање ЕУ.

Она је поздравила спремност Србије за спровођење Бриселског споразума о интегрисаном управљању административном линијом, чији ће први корак бити пуштање у рад станице Мердаре, при чему је Вучић инсистирао на пуном поштовању и спровођењу свих одредаба Бриселског споразума.