ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/03/2020

ОНЛАЈН НАСТАВА ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ ПОЧИЊЕ 23. МАРТА

 

БАЊАЛУКА, 19. МАРТА /СРНА/ - Средње школе у Републици Српској у понедјељак, 23. марта, треба да започну извођење онлајн наставе за општеобразовне предмете.

 

Републички педагошки завод је уз сагласност Министарства просвјете и културе Републике Српске донио одлуку да средње школе у складу са својим могућностима треба да организују наставу путем својих интернет страница и других расположивих средстава комуникације на даљину.

"Средње школе треба да доставе Републичком педагошком заводу информацију о начину на који ће успоставити комуникацију са ученицима и обавијестити их о реализацији наставних садржаја, која ће средства користити за презентацију и на који начин ће бити доступна ученицима", наведено је у допису који је Републички педагошки завод упутио средњим школама.

С циљем спречавања ширења вируса корона у Републици Српској је донесена одлука да настава у основним и средњим школама буде обустављена до краја марта.

Настава на даљину за ученике основних школа организована је путем програма Радио-телевизије Републике Српске и почела је у уторак, 17. марта.