ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија19/03/2020

НА ЗАЛИХАМА ДОВОЉНО ПРЕХРАМБЕНИХ ПРОИЗВОДА

 

БАЊАЛУКА, 19. МАРТА /СРНА/ - У велепродајним и малопродајним трговинским објектима у Републици Српској има довољно прехрамбене робе, а у фирмама у домаћој прехрамбеној индустрији на стању је довољно залиха, па нема потребе за било каквим страхом да ће доћи до несташице, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

 

Из Министарства наводе да свакодневно прате стање залиха робе у прехрамбеној индустрији Српске, те напомињу да се, паралелно с тим, производња примарних пољопривредних производа у Српској одвија несметано.

"У залихама које има наш прехрамбени сектор има довољно количина замрзнутог меса, сировина и готових производа од меса, брашна и пшенице, прерађеног воћа и поврћа, као и млијека и млијечних производа", додаје се у саопштењу.

Према подацима из пољопривредних апотека, повећана је потражња за репроматеријалом за сјетву, па се очекује повећање сјетвених површина у предстојећој прољетној сјетви, што ће обезбиједити и више хране на тржишту.

"Повећаној тражњи репроматеријала за прољетну сјетву свакако доприноси и редовна исплата подстицаја, а подсјећамо да је исплата свих обавеза из претходне године обављена у рекордном року, како би се пољопривредници на вријеме могли припремити за прољетну сјетву", истиче се у саопштењу.

Из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске наглашавају да ће исплата подстицаја бити настављена несметано и у наредном периоду.