ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/03/2020

ГАЛИЋ СУСПЕНДОВАО ПЕТ ПОЛИЦИЈСКИХ СЛУЖБЕНИКА ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ

 

САРАЈЕВО, 19. МАРТА /СРНА/ - Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић донио је данас рјешење о привременој суспензији пет полицијских службеника, припадника Јединице граничне полиције Брод, због коруптивних дјела, речено је данас Срни у овој полицији.

 

Ријеч је о лицима чији су иницијали А.М, Ч.С, П.Б, И.Д. и Г.И.

Суспендованим полицијским службеницима стављено је на терет да су на Међународном граничном прелазу Брод у ноћи између 5. и 6. марта, у периоду од 19.00 до 6.00 часова, извршили више коруптивних дјела на начин што су у више наврата од лица која су прелазила границу БиХ, с циљем прибављања противправне имовинске користи захтијевали и примили дар, новац у неутврђеном износу.

Постоји основана сумња да су тим радњама суспендовани полицијски службеници починили тежу повреду службене дужности из Закона о полицијским службеницима БиХ, то јест, да су злоупотребом службеног положаја нарушили углед полицијског органа.

Такође, постоје и основи сумње да су наведени полицијски службеници починили кривично дјело примање дара и других облика користи, што је задокументовано од стране Централне истражне комисије Граничне полиције БиХ, под надзором Тужилаштва БиХ, а у складу са наредбом Суда БиХ.

"Имајући у виду да се могло основано вјеровати да би даљи останак осумњичених полицијских службеника штетио интересима службе, те да би се негативно одразио на углед Граничне полиције БиХ и оцјену јавног мњења у контексту конкретних дешавања у БиХ, директор Граничне полиције искористио је своја овлаштења из Закона о полицијским службеницима БиХ и донио мјеру привремене суспензије", наводи се у саопштењу.

Суспензија наведених полицијских службеника трајаће до окончања дисциплинског или кривичног поступка.